Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kristálygyógyítás

Kristálygyógyítás:

Minden ember teste adott MgHZ- en rezeg. A fájdalom energiahiány, vagy energiatöbblet. A kristályok rezgései megszüntetik a fájdalmat, mert pótolják vagy elszívják az energiát a beteg területről. Kristálygyógyításnál alkalmazható öngyógyítási technikák, ha adott csakraterületre ahol probléma van, megfelelő színű kristályt teszünk. Lehetőség nyílik még arra is, hogy a megfelelő kristályt tiszta csapvízbe helyezzük és azt isszuk 3 vagy 7 napig.

 Achát

A Föld bolygójához, és a Föld eleméhez tartozik. Asztrológiai jegye: Ikrek, Szűz. Orpheusz állítolag azt mondta, hogy aki achátgyűrűt hord, az kedves a halhatatlanok előtt. A boszorkányok kertmágiához használták. A természetgyógyászok a bőrkiütést és az alkoholizmust kezelik acháttal. Régi hiedelmek szerint elállítja a vérzést. Az eres fekete achát megnöveli a bátorságot, és segít lekörözni a versenytársakat, támaszt nyújt a bajban, megvéd a testi veszedelmektől, kellemessé és vonzóvá teszi a férfiakat.

Ametiszt

A Jupiter és a Plútó uralma alatt áll. Eleme: tűz.

Asztrológiai jegye: Nyilas, Vízöntő, Halak. Az ametisztet használhatják testi és lelki gyógyításra, az elme lecsendesítéhez, vagy ha nyugalomra, egyensúlyra , békére, boldogságra, védelemre, szellemi nemesedésre, ihletre, átváltozásra, termékenységre, bátorságra, nyugodt álomra, józanságra, éberségre, tisztaságra, jósálmokra vágynak. Az ametisztet a természetgyógyászok függőség, kényszerbetegségek, vérrögösödés, bizonyos rákféleségek és a csekély önbizalom kezelésében alkalmazzák. Valaha ametisztkivonattal meddőséget gyógyítottak. Megszünteti az alkohol ill. cigaretta iránti vágyat.

Aventurin

A Vénusz és Uránusz uralma alatt áll. A természetgyógyászok kedvelt köve. Fokozza a szellemi képességet, erősíti az idegrendszert, meditatív állapotba könnyen eljuttat. Látásjavítására használják. Örömöt, szerencsét hoz.

Hegyikristály

Tiszta, színtelen kvarckristály, amely magába szívja és megsokszorozza környezete energiáit. A Hold befolyása alatt áll. Asztrológiai jegye: Ikrek , Vízöntő. A természetgyógyászok használják pszichikus munka erősítéséhez, szellemi ösztönzésre, erőre, életerőre vágynak. Ha nagy darab kristályt helyeznek a két szemük közé, az jelentősen megnöveli a pszichikus erőiket. A hegyikristály összehúzza a sebeket, epegörcs, hasmenés, köszvény, kövesség és folyadék visszatartás kezelésére alkalmazzák. Mézbe áztatva a néphit szerint fokozza az anyatejtermelést.

Hematit:

A Szaturnusz uralma alatt áll. Használják összpontosításra, gyógyításra, önfegyelemre és kártékony hatások elhárítására. Úgy tartják, hogy elállítja a vérzést. Az egyiptomiak a két ujjat ábrázoló amulettet obszcidiánból és hematitból készítették. Természetgyógyászok kedvelt köve.

Meddőséget , asztmát, epilepsziát is gyógyítottak már vele.

Rózsakvarc

A szerelem köve, a Vénusz befolyása alatt áll. Eloszlatja a bánatot és a lelki feszültséget. A boszorkányok szerelmi varázslatoknál vették igénybe. Telihold idején kézrátétellel feltöltötték saját energiájukkal a kvarcot, és maguknál hordták, míg a szerelem rájuk nem talált.

A rózsakvarc véget vet az egyedüllétnek. Használták abból a célból is, ha meg akartak nyerni egy peres ügyet, meg akarták szeretni önmagukat, netán barátságra, lelki egyensúlyra vágynak.